Bun venit!

FIZ-SE 2018

Asociatia Club Sportiv Moto FlyRo din Giurgiu, organizeaza in perioada 9-10 Iunie 2018, la Aerodromul Comana, a 12-a editie a FIZ – SE -Festivalului International de Zbor si Sport Extrem.

Festivalul reuneste producatorii si distribuitorii de echipamente sportive, sportivi profesionisti, practicanti si pasionati de sporturi extreme.

Festivalul este deschis publicului si are ca scop promovarea sportului si a activitatilor outdoor catre toate categoriile de varsta. In cadrul festivalului, scolile de zbor si cluburile sportive prezente vor oferi celor interesati informatii despre programele de pregatire pe care le deruleaza.

Noutatea evenimentului din acest an este reprezentata de organizarea competitiilor pe echipe la Paintball.

Pentru practicantii activi de sporturi extreme exista o serie de activitati la care se pot inscrie:
1. Raid Comana – Dunare, cu orientare pe harta, pentru pilotii de aeronave ultrausoare
2. Concurs aterizare punct fix
3. Concurs de maiestrie in pilotarea dronelor – zona limitata: Aerodrom Comana

Conditiile de participare la concursuri sunt:
- varsta peste 18 ani in cazul sportivilor amatori si de la 16 ani pentru sportivii profesionisti, membrii ai cluburilor sportive
- licente, legitimatii si alte documente in termen de valabilitate - experienta in practicarea sporturilor si activitatilor la care se face inscrierea
- fiecare participant are echipamente, aeronava, masina, motocicleta, corespunzatoare activitatii la care se face inscrierea
- inscrierea se face prin completarea fisei de participare si declaratia pe proprie raspundere a participantilor prin care se obliga sa respecte conditiile de concurs si indicatiile organizatorilor

Cazare locala pe perioada festivalului:
1. Camping la Aerodromul Comana – campare gratuita, pentru rulote pretul pentru conectarea la reteaua electrica 220 V este 10 EUR/zi
2. Pensiunea Bujorul – camere DBL, TPL
3. Casa Comana – camere SGL, DBL, TPL

Inscrierea pentru celelalte activitati de agrement in cadrul Parcului de Aventura Comana se face direct la locatie, in cadrul resortului Casa Comana, la preturile curente practicate: trasee suspendate, tir cu arcul, tiroliana peste lac, panou de escalada, inchiriere biciclete, inchiriere barci.

Organizatorii evenimentului: Clubul Sportiv Moto Fly Ro si Esprit Accounting SRL.

Partenerii evenimentului: Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu, Bergenbier, Red Bull, Raltec, Rao Paintball, Supair.
Parteneri media: KissFM.

In functie de conditiile meteorologice, succesiunea activitatilor in program se poate modifica sau amana.

Informatii pentru presa si sponsori:
Irina - Valentina Cojocaru, MD, MBA
Presedinte al C.S. Moto fly Ro
Tel: 0749952785
irina.cojocaru@motoflyro.ro

Informatii pentru piloti:
Marian Cojocaru, Pilot-Instructor
Fondator si Presedinte Onorific al C.S. Moto Fly Ro
Tel: 0728132718
marian.cojocaru@motoflyro.ro

Prima editie a acestui eveniment avut loc in anul 2007 la Giurgiu, fiind primul eveniment ce a strans intr-un cadru competitional si festiv totodata, sportivi din domeniile aeronautica, domeniul maritim, automobilism si motociclism sportiv. Evenimentul se bucura de o pagina dedicata www.festivalinternationaldezbor.ro putand fi accesata in limbile romana, engleza si franceza.

Interesul participantilor la eveniment este starnit de fiecare data de prezenta pilotilor straini si de posibilitatea celor prezenti de a face zboruri de aclimatizare, alegandu-si aeronava dorita. Alaturi de activitatile de zbor, vor avea loc demonstratii de off-road, enduro si ATV. Locatia va avea mai multe puncte de deservire, existand si o zona destinata amplasarii corturilor si rulotelor. Accesul la eveniment este liber.

Acest eveniment continua sa ramana un trigger al turismului sportiv in Romania, adunand la fiecare editie personalitati remarcabile si promovand o zona cu un patrimoniu natural impresionant, inca neexploatat la adevarata lui valoare.

Presedintele Clubului Sportiv Moto Fly Ro, Marian Cojocaru, cunoscut pentru performantele sale la nivel national si international in domeniul motociclismului (ramura dirt-track) unde a reprezentat cu succes Romania inca de la varsta de 6 ani, si-a continuat cariera sportiva in domeniul aeronautic, unde se numara printre primii 3 piloti de acrobatii din lume la sectiunea paramotor.

Acum trei ani, datorita unei prietenii de peste 10 ani cu echipa Avio Design Ltd., s-au pus bazele unei colaborari profesionale in vederea construirii unui nou parampotor proiectat de Marian Cojocaru. Proiectul a fost finalizat in aprilie 2012 si prezentat in luna iunie 2012 la "Mondial Paramoteur" in Franta. Paramotorul se numeste ADler si este considerat un real succes la nivel mondial, datorita tehnologiei inovative atat in ceea ce priveste materialele folosite cat si performantelor de zbor. Proiectul ADler are un website propriu: www.paradler.com si pagina de FB: ADler Paratrike.

Alte informatii despre activitatile ce se desfasoara la Aerodromul Comana, pot fi gasite pe www.motoflyro.ro si va invitam sa accesati si pagina noastra de Facebook: Club Sportiv Moto Fly Ro.

Va reamintim faptul ca in luna februarie 2012 pilotul Marian Cojocaru a transportat in zbor alimente si medicamente sinistratilor din Valea Salciei, Jud. Buzau, in conditii meteo nefavorabile pentru alte aeronave, folosind un paramotor creat de el insusi.
(mediafax.ro/reportaj-salvatorul-cu-paramotor... ,
www.youtube.com/watch?v=QnLMRcqguGc
guardian.co.uk/world/2012/feb/15/cold-snap-eastern-europe
tkinter.smig.net/News/index.htm
aptnvideo.net/pages/browse/player/player_frameset.jsp?item=212314)
http://www.theglobeandmail.com/multimedia/camera-club/in-photos/best-pictures-from-the-past-24-hours/article2340211/

Marian Cojocaru aterizand la Buzau - fotografia zilei pe Yahoo.com

Acest eveniment continua sa ramana un trigger al turismului sportiv in Romania, adunand la fiecare editie personalitati remarcabile si promovand o zona cu un patrimoniu natural impresionant si inca neexploatat la adevarata lui valoare.

Pentru informatii, va stam la dispozitie la numerele de telefon: 0728132718, 0749952405, 0749952785 si la contact@motoflyro.ro, motoflyro@yahoo.com.

Locatia aerodromului:

RUTE:

Bucuresti > Calugareni > Branistari > Budeni > Aerodromul Comana
Bucuresti > Adunatii-Copaceni > Gradistea

TRANSPORT:

Bucuresti: Maxi Taxi

GPS:
LAT:44°12'2"N LONG:26°08'24"E

pure black münchen